Het is natuurlijk geen geheim meer dan dakisolatie een zeer goede investering is. Dit is ook de reden dat dakisolatie steeds populairder wordt in de Benelux. Dakisolatie is de meest zinvolle isolatie voor jouw woning. Bij het dak valt vaak de meeste winst te behalen als het gaat om isolatie, meestal beginnen ze ook met dakisolatie wanneer je jouw woning wilt isoleren. Wij hebben de 4 grootste (lees mega) voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

De grootste 4 voordelen van dakisolatie:

 

  • Bespaar op je energiekosten
  • Meerwaarde van je woning
  • Verbeterd wooncomfort
  • Beter energielabel

 

Bespaar op je energiekosten

 

Op het moment dat je geen dakisolatie kan de door de warmte opgestegen lucht gemakkelijk ontsnappen via het dak, zonder isolatie moet je veel meer stoken dan met isolatie. Waardoor de energierekening blijft oplopen. Het is dus aangeraden om eenmalig te investeren in dakisolatie. Deze investering kan je per jaar een besparing van €500 opleveren.

 

Meerwaarde voor je woning

 

De isolatie van een woning is natuurlijk enorm belangrijk. Zeker als een taxateur een taxatie gaat maken is dit één van de belangrijkste punten. Met dakisolatie worden huizen hoger geschat. Het bespaart dus niet alleen jaarlijks veel geld, maar je creëert ook een meerwaarde van je woning.
Verbeterd wooncomfort

 

Dakisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur continu op hetzelfde blijft, dit zorgt ervoor dat je comfortabeler woont. Bij niet geïsoleerde huizen schommelt de temperatuur continu, waardoor het het ene moment warm is en daarna binnen enkele minuten weer te koud. Erg vervelend.

 

Beter energielabel

 

Dakisolatie zorgt ervoor dat het energielabel van je woning direct met een stap stijgt. Dit betekend dat je huis energiezuiniger is. Vanzelfsprekend natuurlijk.

 

Kies voor een dakisolatie specialist

 

Het is belangrijk om altijd te kiezen voor een gekwalificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in dakisolatie. Neem bijvoorbeeld BKG dakwerken, het adres voor dakisolatie Limburg en omgeving. Door te kiezen voor een dakwerkers met de nodige keurmerken weet je zeker dat je altijd goed zit. Ook kunnen specialisten je beter informeren en adviseren over de isolatie van je woning. Door de jarenlange ervaring hebben ze vast en zeker nog handige tips als het gaat om besparen op je energierekening.

dakisolatie

Dakspecialist met keurmerk

 

Het is natuurlijk belangrijk dat je een dakdekkersbedrijf bij de hand neemt die voldoet aan strenge eisen en daarvoor een keurmerk hebben ontvangen. Dit betekend dat ze hoge kwaliteit leveren en dat ze zich houden aan alle regels omtrent het isoleren van het dak. Bij de meeste dakdekkers kan je een keurmerk op de website terugvinden.